måndag 3 oktober 2011

Ge mig boken går lite på halvfart eller tom trekvartsfart för tillfället.Varberg kommer att få ett nytt kulturhuset, Komedianten, som öppnar den 14:e januari 2012 och vi har fullt upp med planeringen av det nya biblioteket som ska inrymmas i Komedianten, tillsammans med bl.a. konsthall, café och hörsal. Det är mycket som ska fixas till innan invigningen och tiden räcker inte riktigt till.

Ett litet tips kommer här dock:

Läskigt nära är den tredje boken av Mårten Melin om Måns och Emma och utgiven av Nypon förlag. De första två skrev jag om här. Böckerna om Måns och Emma vänder sig till ungdomar från årskurs 4 och uppåt och är riktigt lättlästa. Varje bok består av några få kapitel kompletterade med tuschillustrationer. I den tredje boken tittar Måns och Emma på skräckfilm, läskigt så det förslår, men de kommer också läskigt, men härligt nära varandra när Måns får sova över hos Emma.

Med tanke på att det den här veckan är den Europeiska dyslexiveckan passar det bra att tipsa om böckerna om Måns och Emma, de passar perfekt för barn som har svårt med bokstäverna. I Varberg anordnar dyslexiförbundet FMLS under veckan två föreläsningar. En av dem heter ”Läsning i allmänhet och lättläst i synnerhet” och då med Lena Maria Nordstrand från just Nypon Förlag. Tid och plats: Campus torsdag 18.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar