onsdag 5 oktober 2011

Den mystiska fyren av Eva Susso och Anna Höglund

Den mystiska fyren är andra delen i serien Trutviken. Eva Susso står för texten och Anna Höglund har illustrerat.

Moa och Margot är systrar, Moa går i förskoleklass och Margot är några år äldre. På skolloven brukar de alltid åka och hälsa på moster My och hennes flickvän Kärran. I sitt nyöppnade bageri bakar My världens godaste wienerbröd som Moa och Margot får hjälpa till att leverera till sötsugna kunder.

I Trutviken bor även Jan-Torvald som både Margot och Moa är lite förtjusta i, Margot är lite väl förtjust i honom tycker Moa. Systrarna bråkar en del om Jan-Torvald och även annat, men blir sams när det verkligen gäller. Som t.ex. när de på Halloween får en lapp med uppmaningen att bege sig till kyrkogården. Där hänger dimman som långa löjor över gravstenarna och ett läskigt spöke dyker upp. Även när det blir dags för en wienerbrödsleverens till den mystiske mannen i fyren längst ute på udden gör systrarna det i samförstånd. I läskiga lägen som dessa är Moa glad att hon har sin magiska hajtand i ett snöre runt halsen, den räddar dem som är i nöd.

Den mystiska ön är en mysig och alldeles lagom läskig bok, perfekt som högläsning för lite yngre barn inför Halloweenhelgen i slutet av oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar