måndag 9 april 2018

Kär eller magsjuk? av Katarina von Bredow

Katarina von Bredow är kärleksböckernas mästare. Hon kan verkligen det här med att skriva om pirret, bubblet, myset - men också nervositeten, oron och deppet.

Hannes har köpt ett fint armband. Det är av tyg och vävt i grönt och rött. Han tänker ge det till Sara, en tjej i klassen som han gillar. Om han vågar. De brukar ses varje dag utanför kiosken. Ett stort gäng samlas där varje sommarlovsdag för att hänga och snacka. Har någon pengar köper de ibland glass och korv.  Sara brukar vara där med Ester och Alice. Men idag syns hon inte till. Hannes letar upp hennes adress på klasslistan och cyklar dit. Men Sara har redan sällskap ute i trädgården - av en lite äldre kille med lockigt brunt hår. Han ser ut som en sångare i ett pojkband. Såklart. Varför skulle Sara vilja vara med Hannes, en helt vanlig kille i hennes klass, när hon kan vara med en sån kille?

Hannes cyklar snabbt därifrån och kastar armbandet i en buske. Han mår illa och har ont i magen. Är det för att han är kär i Sara? Eller är han magsjuk?

Kär eller magsjuk? är första delen i en ny lättläst serie om Hannes. Passar dig som är 9 år och uppåt.

9789175678597

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar