fredag 14 februari 2014

Tudor & Konta av Annika Widholm och Mia Nilsson


Än så länge finns det två böcker om Tudor & Konta, men jag gissar att de kommer att följas av fler. Texten är skriven av Annika Widholm och Mia Nilsson har gjort de härliga illustrationerna.Tudor och Konta är två killar som går i samma klass och är bästa kompisar, de gör nästan allting tillsammans. Jag tror att Konta kanske är lite modigare än Tudor, han är som Tudor säger "expert på att rädda honom från hemska faror". Visst är det härligt att ha en kompis som man kan lita på i alla väder! Och genom att Konta är modig så smittar det av på Tudor som också blir lite modigare.

I första boken gör killarnas klass en utflykt till ett museum med uppstoppade djur.
Där möter dom ett ett randigt monster med vassa tänder och som vanligt räddar Konta dem från allt det hemska.

Rymdfjärilen utspelar sig mestadels i klassrummet där barnen har fått i uppgift att göra fjärilar som ska sättas upp på väggen inför skolavslutningen. En fjäril kan man göra på många sätt bara fantasin är den rätta! Lite bråk blir det också, några tjejer retas med Tudor och Konta skickas ut i korridoren för att springa av sig lite efter att ha kastas en sax. Där hittar på ännu mera bus och en enögd person visar sig vara någon annan än man kunde tro.

Böckerna om Tudor & Konta passar de barn som har kommit igång med läsningen. Fina små vardagsberättelser som många säkert kan känna igen sig i.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar