tisdag 14 december 2010

Kärlek, kyssar och rekord av Moni Nilsson

Nu har jag läst tredje delen om Semlan och Gordon av Moni Nilsson, Kärlek, kyssar och rekord och det är lika mysig läsning som de första två delarna.

I den här boken fyller både Semlan och Gordon 13 år och att bli tonåring är för Semlan både skrämmande och hisnande spännande. Hon provar på skillnaden att kyssa bästa kompisen (Gordon - som hon dock älskar) och den hon är kär i (Lino) och det är väl en erfarenhet så god som någon! Semlan får också insikten att ingenting någonsin blir som man tänkt sig och att man därför inte bör lägga för mycket tid på att oroa sig. Det kan ju också vara ett bra förhållningssätt att ha med sig in i vuxenlivet.

Så Semlan fortsätter att ha ett rätt ok liv, trots skilsmässa och vuxna som inte alltid beter sig så vuxet. Har man en riktigt god vän så klarar man det mesta! Och som Ted Gärdestad sjöng - "det finns tid till försoning innan dagen är förbi" - tack vare Semlan får hennes pappa kontakt med sin pappa och farmor och farfar sluter fred efter många, många år. Så det är en företagsam och orädd ung dam vi har att göra med! Heja Semlan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar