måndag 26 november 2018

Linje 15 till Rannebergen av Lena Arro

"På 1970-talet byggdes bostadsområdet Rannebergen norr om Göteborg. I planerna ingick en underjordisk spårväg med station under Rannebergens centrum. Man började spränga en tunnel, men planerna ändrades och banan byggdes inte längre än till Angereds centrum. Allt som återstår av Rannebergens spårväg är en tillsluten tunnel djupt inne i bergrummet och en spökstation, använd av ingen." (s.7)

Så här börjar boken Linje 15 till Rannebergen. Visst blir man nyfiken direkt! Är detta sant - finns det på riktigt en underjordisk tunnel och en ändhållplats som inte används? Google är min bästa vän, och på wikipedia kan man läsa att precis det här har hänt, det är bara ordet spökstation som inte används i faktatexten. Spårvagnslinjen har ändhållplats Angereds centrum och därifrån åker man buss 76 till Rannebergen. Sånt här är så spännande tycker jag! Perfekt upplägg för en spökhistoria :)

Arvin är på väg hem sent på Halloweenkvällen. Han kliver på spårvagnen, det är skönt att komma in i värmen. Men något känns fel direkt. Spårvagnen bara kör och kör - den stannar inte vid några hållplatser, inte ens vid ändhållplatsen Angereds centrum. Fastän att det snart är mitt i natten sitter det inga vuxna i vagnen, bara barn. När de vänder sig mot Arvin ser han att de alla är spöklikt bleka i ansiktet. De har en varsin berättelse att dela med sig av till honom. Synd för Arvin bara att han inte gillar spökhistorier...

För dig som gillar spökhistorier och är 10 år och uppåt.

9789172999596




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar