tisdag 1 oktober 2013

Varelserna: Elias bok av Magnus Nordin


Det är sällan jag blir rädd när jag läser skräck eller tittar på skräckfilm, men Varelserna av Magnus Nordin är faktiskt riktigt, riktigt läskig. Det räcker att titta på bokens framsida för att det ska börja ila i magen!

Varelserna handlar om syskonen Emma och Elias. De bor i Burgsvik på Gotland och är uppvuxna på en hästgård som drivs av Eddy och Petra, som fick ta hand om syskonen då de bara var två år gamla. De har haft en bra uppväxt, men sedan en tid tillbaka är ingenting längre som det har varit. Tvärtom, det är fullständigt kaos! Något som kallas Utbrottet har utplånat stora delar av mänskligheten och landet är invaderat av zombies som nattetid attackerar allt levande, människor som djur. Även Emma och Elias familj är döda, likaså Elias flickvän, Felicia. Emma och Elias är ny på flykt undan Varelserna. De skiljs åt, Emma får lift med en familj på väg mot ett fartyg som sägs vara räddningen och Elias får ta sig fram till häst. Hur ska det gå? Kommer syskonen att klara sig? Eller är det Varelserna som får sista ordet?

Varelserna är en grafisk roman och Lars Gabels illustrationer är minst, om inte ännu läskigare, än texten. Nordin är en av mina favoritförfattare när det gäller romaner för lite äldre ungdomar, men böcker som Huset vid vägens slut, Förföljaren och Svart drama. Nu visar han att han också är en fena på skräck för yngre. Det kommer fler böcker i serien om Varelserna. Tyvärr får vi vänta ända till våren 2014 på del två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar