fredag 23 november 2018

18 mystiska gåtor av Bengt Fredrikson

18 mystiska gåtor är den tredje boken av Bengt Fredrikson och Anderas Palmaer om kluriga, mystiska och historiska händelser som är hämtade från verkligheten och som ger läsaren möjlighet att lösa gåtorna.

I 18 mystiska gåtor kan man exempelvis läsa om Bermudatriangeln, den första månlandningen, och Loch Ness-odjuret. Finns det verkligen ett område ute till havs mellan Kuba och Bermuda där fartyg och flygplan försvinner spårlöst? Vissa hävdar att månlandningen aldrig ägde rum, att hela händelsen är trickfilmad. Kan det verkligen vara så? Och Nessie, odjuret i Loch Ness som många säger sig sett genom åren, är det ett påhittat odjur eller ett verkligt?

Jag gillar de här böckerna. De kräver att man är uppmärksam och lite klurig, och bjuder på ett svar efter varje kapitel. Man kan sträckläsa de olika mysterierna eller bara läsa de man tycker verkar spännande. Böckerna finns på faktaavdelningen, men är uppbyggda- och läses som kapitelböcker, därför är de perfekta om du gillar faktaböcker men behöver läsa en kapitelbok :)

Passar från cirka 10 år, och passar även bra som högläsning då man kan klura tillsammans.

9789150120196

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar