torsdag 17 december 2015

Mackan och Silver-Zlatan av Helena Lund-Isaksson


Mackan och Silver-Zlatan är bok nummer fyra om killen Mackan som älskar fotboll. Du kan även läsa om den första boken Mackan äger här på bloggen. Man behöver inte läsa böckerna i ordning. Detta är första boken jag läser om Mackan och jag tycker man hänger med bra i handlingen.

Författaren Helena Lund-Isaksson bor i Varberg och så gör nog även Mackan. Han spelar i alla fall fotboll i klubben Gif och cyklar till Vallen, så det känns som att det är Varberg han bor i. Och det är kul att känna igen sig i böcker, tycker jag. Mackan är cirka 10 år och livet kretsar kring fotboll, kompisar och nu även lite kring kärlek. Magda är en tjej som är rolig, söt och som turligt nog också älskar fotboll.

Handlingen börjar i omklädningsrummet på Vallen. Hädanefter ska laget byta om tillsammans, det är ett bra sätt att lära känna varandra bättre, säger tränaren. Ruben har stolt visat hela laget sitt nya halsband med en fotbollsspelare i silver, och hänger sedan upp halsbandet på kroken bredvid sina kläder.

Laget får en chock när tränarna berättar att de i nästa match ska möta Köttkulla. Köttkulla som vann förra matchen mot Gif med 13-0 och som lovat att göra köttfärs av dem nästa gång lagen möts. Killarna längtar inte alls till matchen och börjar träningens uppvärmning med tunga steg. Men efter ett tag kämpar de på som vanligt och glömmer för en stund bort Köttkulla. Efter träningen möter de laget som är två år äldre i dörren till omklädningsrummet. De äldre killarna ler kaxigt mot Mackan och hans kompisar. Och då ser Ruben att hans halsband är borta! Var kan det ha tagit vägen? Kan någon ha tagit det? Är det någon i det äldre laget? Eller - kan det vara någon i det egna laget...?

Jag gillade den här boken. Den handlar mycket om fotboll och det är spännande att se hur det går i matchen mot Köttkulla. Och så undrar man ju också vem som kan ha tagit halsbandet?

ISBN: 9789132166464

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar