torsdag 31 maj 2012

Rädda honom av Camilla Lagerqvist

Rädda honom är en stillsamt spännande resa i både tid och rum. Och en bok om den första, pirrande kärleken... Ett innehåll som i kombination med det lockande omslaget troligtvis kommer få många tjejer i yngre tonåren att vilja läsa den här boken.

13-åriga Tawni blir av sin mamma tvingad att resa till farmor och farfar i England, för att förhoppningsvis komma över sorgen över en älskad morfaders död. Tawnis motvillighet skiftar snabbt till nyfikenhet då hon på tåget från flygplatsen ner till kusten, där farmor och farfar bor, får ett meddelande skrivet i imman på tågets fönsterruta: Du kan rädda honom! Redan innan Tawni gav sig iväg hade hon fått flera sms med samma meddelande men det är först nu hon börjar förstå allvaret i det hela.
Det visar sig vara en bekant till farmor och farfar, Harriet, som via ett medium fått kontakt med andevärlden. En ande har meddelat Harriet att en släkting till henne riskerar att omkomma i en fartygsolycka på 30-talet och att en ung flickan från Norden, med ett engelskt namn, är den enda som kan rädda som pojken. Via en häxring lyckas Tawni resa fram och tillbaka i tiden. Hon möter Tim, som pojken heter, och projekt Rädda Tim! tar sin början. Boken är lite småseg till en början men tar sig efterhand och ända fram till slutet är det ovisst huruvida Tawni ska lyckas rädda Tim eller inte. Boken avslutas dessuom med en liten twist av mer angenämt slag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar